eur:
390.17
usd:
365.37
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Tarlós a héten tárgyal a kormányfővel

A főpolgármester a hét második felében találkozik a miniszterelnökkel, hogy Budapest legfőbb gondjairól, így a többi között az önkormányzati törvényről és a BKV-ról egyeztessen.

Tarlós István az InfoRádió kérdésére megerősítette azt a hírt, amely szerint a héten találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy a fővárost érintő fontosabb kérdésekről egyeztessen.

A főpolgármester azt mondta: előreláthatólag csütörtökön vagy pénteken tekintik át a önkormányzati törvény kérdéseit a kormányfővel. Hozzátette: arról a legújabb problémáról is szót ejtenek, hogy egy törvényjavaslat szerint csak a vidéki városoknak emelnék fel a fogyasztói árkiegészítését, ezzel diszkriminálják a fővárost.

Tarlós István szerint a problémák többségét a továbbra is fennálló Budapest-vidék ellentét okozza, ezt tompítani kellene, nem élezni. Ha valaki pedig fővárosi képviselőként úgy érzi, hogy nem a budapestiek érdekeit akarja képviselni, akkor annak Debrecenben vagy Salgótarjánban kell indulnia a választásokon - fejtette ki, hozzátéve, hogy kedden további részleteket közöl majd az ügyről.

A főpolgármester arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy arra vár, a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége is támogassa a főváros trolibusz- és villamostenderét, amelynek uniós forrásának felhasználását Fellegi Tamás fejlesztési miniszter egyelőre nem hagyta jóvá.

"Kíváncsian várom, hogy a BÖSZ mértékadói, élükön a belvárosi polgármesterrel, mikor fognak ebben az ügyben megszólalni a budapestiek érdekében. A főváros gördülő állománycseréje a legfontosabb, hiszen 35-40 éves járművek vannak már most is forgalomban" - mondta.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azért nem tudja támogatni a főváros villamos- és trolibusz-beszerzési tenderét, mert annak 118 milliárd forintos forrásigénye egyedül több, mint a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban a közlekedés operatív programban a városi és elővárosi közlekedésre fordítható 98 milliárd forintos keret. A Magyar Nemzet szerint, ha a főváros nem szabja át igényeit, Fellegi Tamás miniszter csak megszorításokkal tudná támogatni a változatlan formában elé kerülő projektet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×