eur:
388.52
usd:
360.59
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Török Gábor: Jelentős fordulat jöhet a magyar politikában

Török Gábor politikai elemző szerint jelentős fordulat állhat be a pártok versenyében az őszi parlamenti ülésszak alatt. Az elemző az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélekedett: kiszámíthatatlan, hogyan fognak reagálni a választópolgárok a bejelentésekre.

Ennek a ciklusnak ez az első időszaka, amelyben benne van a kiszámíthatatlanság. Az első év egy jól meghatározható pályán mozgott, most azonban elért oda a magyar politika, hogy hosszabb távra ez az időszak meghatározhatja a pártok versenyhelyzetét, és jelentős hatással lehet a magyar gazdaságra, a versenyképességre, az ország állapotára - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor.

A Vision Politics igazgatója kiemelte: ebben az őszben benne van annak a lehetősége, hogy a magyar politikában jelentős fordulat álljon be, akár a pártok egymáshoz való viszonyában, akár a versenypozíciójukban.

Olyan ügyek kerülnek a politika és a parlament napirendjére, amelyeknél az eddigieknél kiszámíthatatlanabb, hogy a választók hogyan fognak reagálni - tette hozzá a politikai elemző, aki szerint az ősz fontos újdonsága, hogy - szemben az első évvel - valódi problémákat kell megoldania a magyar politikának. Persze jelentős vitakérdés volt a médiatörvény és az Alkotmány is, de ezekben az ügyekben más volt a választók problémaérzékenysége, mint azon kérdések esetén, amelyek most kerülnek napirendre.

Olyan ügyek vannak most a viták középpontjába, amelyeket a választók közvetlenül meg tudnak tapasztalni, amelyekknek az eredményét, vagy éppen az eredménytelenségét a szavazók a saját bőrükön, a hétköznapokon tapasztalhatják majd - emelte ki Török Gábor, aki úgy véli: a kormánynak húsba vágó intézkedésekre lesz szüksége ahhoz, hogy befoltozza a költségvetési lyukat.

A teljes beszélgetést meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×