eur:
400.35
usd:
368.48
bux:
74228.2
2024. október 21. hétfő Orsolya

Így szabják át a múzeumi kedvezményeket

Változnak a múzeumi látogatókat megillető kedvezmények. Július 26-tól szűkül azoknak a köre, akik díjtalan belépésre jogosultak, ugyanakkor új kedvezmények lépnek életbe a családok számára.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkárságának tájékoztatása szerint megszűnik a díjtalan belépés a főiskolai és egyetemi oktatók, a közművelődési intézmények szakmai munkakörben foglalkoztatott dolgozói, valamint az állami fenntartású múzeumok állandó kiállításaira szervezeten érkező diákcsoportok számára.

A diákok félárú jegyet válthatnak, csakúgy, mint azok, akik legalább két, 18 év alatti hozzátartozójukkal kívánják megtekinteni a múzeumot. Továbbra is díjtalanul látogathatják a múzeumok állandó és időszaki kiállításait a 70 éven felüliek, valamint a közoktatásban dolgozó pedagógusok.

A szaktárca közleménye szerint elkerülhetetlen volt a szigorítás, mert eddig a látogatók csaknem fele ingyenesen, harminc százaléka pedig valamilyen kedvezménnyel juthatott be az intézményekbe, amelyeknek ugyanakkor az ingyenes jegyek után is meg kell fizetniük az áfát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×