eur:
400.09
usd:
367.04
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz

Stabil a buszbaleset legsúlyosabb sérültjének állapota

Stabilizálták a hétfőre virradó éjszaka az M15-ös úton, Hegyeshalom mellett történt autóbusz-baleset legsúlyosabb sérültjének állapotát, de a sérült továbbra is életveszélyben van - közölte a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosa.

Tamás László János elmondta: a páciens műtétje befejeződött, nemsokára kísérletet tesznek a sérült ébresztésére. A busz további két utasa mellett az az ember is operációra vár, akit súlyos medencecsont-sérüléssel a mosonmagyaróvári Karolina Kórházból szállítottak át Győrbe.

A legfrissebb adatok szerint 2 ember meghalt, 22 súlyosan, 29 pedig könnyebben megsérült a kevéssel éjfél előtt történt balesetben, amelyben egy szlovák rendszámú teherkocsi előbb koccant egy lengyel vontatóval, majd frontálisan egy cseh turistákat szállító buszba rohant. (Az MTI információja szerint a csoport Hajdúszoboszlóról tartott haza.)

Ladislav Lukacs, a Cseh Köztársaság budapesti konzulja délelőtt, a győri kórházban az MTI-nek úgy nyilatkozott: akit lehet, még hétfőn hazaszállítanak a pótbusszal, amelyet az utat szervező iroda küldött a csoportért; előbb Tatabányán, majd Győrben, végül Mosonmagyaróváron veszik fel a csoport ott lévő tagjait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy-Britanniában kiadták a migránsbűnözési listát

Forró téma
Nagy-Britanniában kiadták a migránsbűnözési listát

Az időzítés nem tűnik véletlennek: a célegyenesbe érkezett a Konzervatív Párt vezetőválasztási versenye és az egyik forró téma: kiléptessék-e Nagy-Britanniát az Emberi Jogok Európai Bíróságából (ECHR). A testületet azzal vádolják, hogy megnehezíti a külföldi bűnözők kitoloncolását.

Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Az izraeli hadsereg kezdi megvalósítani az úgynevezett „tábornokok tervét” a Gázai övezetben, tehát megpróbálja elválasztani a terroristákat a civilektől, hogy a lakosok minél előbb biztonságba kerüljenek – mondta az InfoRádióban az izraeli védelmi erők százados veteránja. Arról is beszélt, hogy ha állandósulnak a Hezbollah drón- és rakétacsapásai, még inkább át fognak tevődni a harcok Libanon északi részére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×