eur:
389.59
usd:
361.8
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Elkészült a Szentmihályi úti buszfolyosó

Befejeződtek Budapesten a zuglói Szentmihályi úton a buszsáv építésének munkálatai, így a 81-es troli gyorsabban juthat el az Örs vezér térre.

A Fővárosi Önkormányzat közleményében azt hangsúlyozta, hogy a projekt eredményeként Budapest egyik legnagyobb forgalmú trolivonala válik gyorsabbá, mivel a HÉV-átjárónál gyakran kialakuló közúti torlódástól mentesülnek a tömegközlekedési járművek, és az új sávon gyorsabban érhetik el az Örs vezér terét és így a 2-es metrót.

A beruházás összköltsége 178 millió forint volt, ebből 160 milliót az EU finanszírozott. A projekt keretében az útpálya szélesítésével 200 méteres önálló tömegközlekedési sáv létesült a 81-es trolibusznak.

Csökken a menetidő a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban, ezáltal 14 ezer utas számára válik ismét megbízható alternatívává a közösségi közlekedés - olvasható a közleményben.

A Budapesti Közlekedési Központ a trolibuszállomány cseréjén is dolgozik. Május 5-én jelentették be, hogy 15 darab használt, MAN típusú alacsonypadlós trolit vásárolnak. Az elsők várhatóan novemberben állhatnak forgalomba, az utolsó darabok 2012 nyarára érkezhetnek meg. A használt járműveket a szovjet gyártmányú ZIU-9-es trolik helyére folyamatosan állítják be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×