eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nem lesz követelmény a 25 ezres létszám a történelmi egyházaknak

Nem lesz kritérium a 25 ezres taglétszám a történelmi egyházaknak az új egyházi törvény tervezete szerint - mondta Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A Magyar Vallástudományi Társaság rendezvényén közölte: "a korábbiakban gondolkodtunk azon, hogy létszámhoz, akár 25 ezer főhöz kössük a történetiség elismerését, de hamar kiderült, hogy ez nem járható út.

Ezt ugyanis nem tudná teljesíteni több, jelentős magyarországi múlttal rendelkező egyház, például az ortodoxok vagy az unitáriusok, ugyanakkor több, dinamikusan fejlődő újabb egyház simán teljesítené, amelyeknek viszont a magyar történelemben és kultúrában nincs még olyan széles beágyazódottságuk, hogy a közvélemény e fölött napirendre térne".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×