eur:
401.43
usd:
367.4
bux:
0
2024. október 14. hétfő Helén

Helyi népszavazást kezdeményez Józsefváros polgármestere

Helyi népszavazást kezdeményezett Kocsis Máté, Budapest VIII. kerületének polgármestere kedden. A városrész vezetője három, a budapesti hajléktalanok ellátásához kapcsolódó kérdést tenne fel a kerület lakóinak.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) szerint Józsefváros a lehetőségeihez képest túlzott terhet vállal a budapesti hajléktalanok ellátásában és az ehhez kapcsolódó problémák megoldásában. A polgármester levélben kérte a kerületi önkormányzat képviselőit, hogy támogassák népszavazási kezdeményezését.

A voksoláson három kérdésre várna választ a városrész vezetője. A kérdések: "Támogatja-e Ön Józsefváros Önkormányzatának azon rendeletét, mely tiltja és bünteti a kukázást és a kukák kiborogatását? Támogatja-e Ön, hogy közterületen életvitelszerűen ne lehessen tartózkodni?" Támogatja-e Ön, hogy a polgármester tárgyalásokat folytasson a Fővárosi Önkormányzat vezetésével a hajléktalanellátás színvonalának emelése és Budapest területén történő arányos elosztása érdekében?"

Kocsis Máté arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a VIII. kerületben még nem volt helyi népszavazás, ilyen fontos kérdésekben viszont megkerülhetetlen, hogy a kerület polgárai döntsenek. Mint fogalmazott: "ha nem sikerül igazságosan és arányosan elosztani ezt a feladatot, és nem sikerül elfogadható, a lakosság által is támogatott megoldásokat találni mind közegészségügyi, mind köztisztasági szempontból az ezzel járó problémákra, Józsefváros fejlődése lelassulhat, ez pedig egyik párt egyik képviselőjének sem lehet az érdeke", így minden testületi tag tevőleges támogatására számít.

A javaslat szerint szeptember 25-én lenne a helyi népszavazás, de ezt még a képviselő-testületnek is el kell fogadnia, amely legkorábban csütörtökön ül össze.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Mutatjuk, hogyan reagálnak a piacok a hétvégi eseményekre

Mutatjuk, hogyan reagálnak a piacok a hétvégi eseményekre

Felemás mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint óvatos emelkedés következhet, gazdasági események szempontjából pedig kimondottan eseménytelen nap várható.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×