eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Mesterházy: Az MSZP kifigurázza a kormány kérdéssorát

Az MSZP saját szociális kérdéssorával is rá akarja irányítani az emberek figyelmét a kormány szociális kérdőíveinek tarthatatlanságára - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mesterházy Attila. A párt elnöke szerint a nyugdíjról vagy a nagyobb rendszerek átalakításáról szóló kérdést nem lehet leegyszerűsítettként feltenni és abból konklúziót levonni.

Demagóg, populista és szakszerűtlen az a kérdéssor, amelyet a kormány a szociális konzultáció alkalmával küld az embereknek, ezért az MSZP alternatív kérdéssort állított össze - közölte az InfoRádió Aréna című műsorában a párt elnöke.

Mesterházy Attila kiemelte: a kérdések egy része evidenciákat tartalmaz, a másikra pedig nehéz kellően megalapozott választ adni, hiszen további kérdéseket vetnének fel, de az emberek nem tudják mérlegelni, mert nincs hozzá mellékelve tájékoztató. A nyugdíjról vagy a nagyobb rendszerek átalakításáról szóló kérdést nem lehet leegyszerűsítettként feltenni és abból konklúziót levonni - vélekedett.

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője hangsúlyozta: a szociális konzultációra reagálva fogalmaznak meg párt kérdést, amely némileg kifigurázása a kormány kérdéssorának. A szocialisták megkérdezik az emberektől, hogy egyetértenek-e a táppénz radikális csökkentésével - említette példaként Mesterházy Attila, aki szerint ezzel lehet megmutatni, hogy tudnak olyan kérdéseket találni, amire a válaszok szinte száz százaléka azonos lesz.

A kérdéssorral az MSZP rámutat arra a nonszenszségre, amit a kormány tesz - vélekedett a pártelnök. Hozzátette: az alkotmányozással kapcsolatos konzultációt is letudták a látszat kérdőívekkel.

Orbán Viktor vasárnap jelentette be, hogy szociális konzultációt indít, amelynek kérdéseit részletesen szóvivője, Szijjártó Péter hétfőn ismertette.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×