eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Gyanús szerződéseket találtak az Agrárkamaránál

Gyanús szerződéseket talált a Magyar Agrárkamaránál az agrárkamarai biztos, ezeket átadta Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak.

A Magyar Agrárkamara főtitkára 12 millió forint bánatpénzt kapott úgy, hogy el sem ment a kamarától, csak átkötötték a szerződését - ez derült ki a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményéből.

A szervezet 2008-ban kötött négy évre szerződést Ebele Ferenccel, havi 750 ezres fizetéssel, juttatásokkal és szolgálati gépkocsihasználattal. Ezt a szerződést bontották fel közös megegyezéssel tavaly novemberben, majd ugyanaznap határozatlan idejű megállapodást kötöttek. A bánatpénzt a kamara kifizette - áll a közleményben. Ezen felül Ebele Ferenc túl sokat tankolt: 15 hónap alatt 2 millió forintot költött üzemanyagra - volt egy rendszám-azonosítás nélküli Mol-kártyája.

Az agrárkamarai biztos, Poprády Géza átadta a szerinte visszaélésekre utaló szerződéseket az elszámoltatási kormánybiztosnak. A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint az agrárkamara és a főtitkár az elnökség döntése alapján a jó erkölcsbe ütköző, jogosulatlan előnyöket biztosító szerződéseket kötött.

A minisztérium nem nyilatkozik, és az InfoRádió egyelőre Ebele Ferenccel sem tudott beszélni. Az agárkamara egyik elnökségi tagja, Rózsás Attila azt elmondta, hogy az elnökségi tagok többsége nem adott felhatalmazást arra, hogy a határozott idejű szerződés felbontása miatt bánatpénzt kapjon a főtitkár, de hogy később mi történt, azt nem tudja.

Rózsás Attila arról nem tudott, hogy Ebele Ferenc az elmúlt 15 hónapban 2 millió forintot költött üzemanyagra. Azt mondta, ez nem került szóba az elnökségi üléseken.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×