eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Az ellenzék nem tartja sikeresnek a Fidesz elmúlt évét

Az MSZP szerint a Fidesz nyomorba döntötte az ország nagy részét, a Jobbik úgy véli, a kormány folytatta a megszorítások politikáját, az LMP pedig a demokratikus alapintézményeket félti. Az ellenzéki pártok cseppet sem értékelték sikeresnek a Fidesz országgyűlési munkájának elmúlt évét.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője úgy látta, hogy a kormánykoalíció az ország nagy részét nyomorba taszította. A szocialista politikus szerint a fideszes kétharmad az ország kétharmadát nyomorba döntötte, a dolgozók 82 százaléka kevesebbet vihet haza a borítékban, miközben a miniszterek és államtitkárok dőzsölnek az adófizetőktől beszedett pénzből. A saját luxusukat finanszírozták, miközben az embereknek növekvő árak és csökkenő bérek jutottak osztályrészül az elmúlt egy évbe - tette hozzá.

A Jobbik részéről Volner János azt mondta: a kormánykoalíció tetézte a szocialisták megszorításait. Kiemelte: tovább élnek a szocialisták által hozott megszorító intézkedések és újabb megszorító intézkedésekkel tetézte a kormány ezeket. Emlékeztetett a 250 milliárd forintos költségvetési zárolásra és a 900 milliárd forintos éves kiadáscsökkentést jelentő Széll Kálmán-tervre, amit az eddigi legnagyobb kormányzati megszorító csomagnak nevezett.

Scheiring Gábor, az LMP képviselője a demokratikus alapintézmények területén tapasztalt visszalépéseket. Úgy vélte, a nyilvánosság sokszínűsége terén ugyanúgy hátralépések tapasztalhatóak súlyosan, mint a demokrácia alapintézményeinek területén. Egy olyan központosított tekintélyelvű demokráciát vezet be a Fidesz, ami súlyos visszalépést jelent az elmúlt 20 évhez képest - tette hozzá.

A Fidesz gazdaságpolitikáját az összes ellenzéki párt kritikával illette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×