eur:
389.55
usd:
361.64
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megállapították az illetékesek: Magyarországon nincs terrorveszély

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János dandártábornok mára összehívta a Terrorellenes Koordinációs Bizottságot, hogy megvitassák az Oszama bin Laden halála után kialakult helyzetet.

Az ülés az elmúlt napok nemzetközi eseményei miatt vált szükségessé, tekintettel az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet elsőszámú vezetőjének likvidálására. Magyarország a terrorizmus elleni küzdelemben szövetséges nemzetekkel közösen részt vállal Európa biztonságnak megőrzésében -olvasható a Terrorelhárítási Központ közleményében.

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság tagjai megerősítették: egyik szervezetnél sem keletkezett olyan információ, amely szerint Magyarország egy esetleges terrortámadás célpontja lenne. A bizottság tagjai megállapodtak abban, hogy a kialakult helyzetre tekintettel még szorosabbra fűzik együttműködésüket és minden, a témával kapcsolatban felmerülő információt azonnal megosztanak egymással.

A Terrorellenes Koordinációs Bizottságot a kormány abból a célból hozta létre, hogy előmozdítsa a nemzetközi terrorizmus elleni fellépésben vállalt kötelezettségeink teljesítését, az országot esetlegesen fenyegető terrorcselekmények felderítését, azok megelőzését. Feladata a nemzetbiztonsági és a rendvédelmi szervek munkájának összehangolása, az információáramlás segítése.

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság tagjai a polgári és katonai titkosszolgálatok vezetői, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ vezetője - olvasható a közleményben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×