eur:
395.31
usd:
365.78
bux:
65324.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újabb HM-es lakásügyben tett bejelentést a Fidesz

Újabb, a Honvédelmi Minisztériumot érintő lakásügyben tett bejelentést a Fidesz pénteken a Legfőbb Ügyészségen.

Csampa Zsolt, a honvédelmi bizottság elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottságának fideszes elnöke, miután átadta a dokumentációt az ügyészségen, újságírók előtt az ügyről kifejtette: 2003 decemberében a HM százszázalékos tulajdonában álló cég, a HM EI Zrt. 56,3 millió forintért megvásárolt egy 153 négyzetméteres, III. kerületi, San Marco utcai lakást. Ezt 2004 márciusában eladta a Mester-Nívó Kft.-nek 65 millió forintért, majd a kft. az ingatlant két héttel később eladta a HM-nek 72 millió forintért.

További kérdés - folytatta -, hogyan lehetséges, hogy a Mester-Nívó Kft. úgy ajánlotta fel a szóban forgó lakást a HM-nek, hogy az csak akkor került a cég birtokába, amikor megnyerte a tárca által kiírt közbeszerzést. Kérdés az is, miért nem maga a HM EI Zrt. ajánlotta fel a HM-nek az ingatlant - tette hozzá az albizottsági alelnök.

Így az államot összességében több millió forintos veszteség érhette - mondta a kormánypárti politikus, aki bízik abban, hogy az ügyészség elrendeli a nyomozást.

Az érintett lakásban jelenleg Fehér József nyugállományú vezérőrnagy lakik bérlőként, aki Juhász Ferenc minisztersége idején a HM államtitkára volt - közölte Csampa Zsolt.

Az ügy másik szála - ahogyan azt a pénteki Magyar Nemzet ismertette -, hogy a nyugállományú vezérőrnagy 2004 tavaszán egy nagyobb szolgálati lakás bérlése érdekében úgy nyilatkozott egy lakásigénylő lapon, hogy sem ő, sem a házastársa nem vásárolt önkormányzati vagy honvédségi bérlakást. Valójában házastársa 1990-ben vett az önkormányzattól egy 66 négyzetméteres lakást Óbudán - írta a lap.

Erről a fideszes politikus azt mondta, nem tudja megerősíteni, hogy a volt államtitkár valótlan adatokat adott volna meg a lakásigénylésnél. Azt azonban elmondta, hogy a volt államtitkárnak elméletileg nem lett volna joga két bérleményre.

Csampa Zsolt szólt arról is, hogy információi szerint a korábbi bejelentések alapján három másik HM-es lakásügyben - köztük abban, amelyben Havril András volt vezérkari főnök lehet érintett - már elrendelték a nyomozást.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×