eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Húsvéti forgalom az utakon - torlódás és ellenőrzés várható

Húsvétkor fokozott ellenőrzést tartanak az ittas járművezetők kiszűrésére a rendőrök. Néhány útvonalon (M1, M0, M5) a külföldi vendégmunkások utazása miatt nagyobb forgalomra, összefüggő kocsisorokra kell számítani. A határforgalomban is torlódás várható - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint az ünnepek miatt megélénkül az országutak forgalma és lakott területen belül a gyalogosforgalom, emiatt a rendőrök óvatosabb, figyelmesebb vezetésre intik a sofőröket.

Az M0-ás autópálya régi szakaszán épül a harmadik forgalmi sáv, itt terelés mellett folyamatosan dolgoznak, ezért sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7-csomópontot is érinti. A rendőrök felhívják a figyelmet arra, hogy szinte naponta változnak a korlátozások, illetve új útszakaszokra terelik a forgalmat.

Az M19-es autópálya jobb és bal pályatestjén egy szakaszon hídfelújítás miatt sebességkorlátozás és egy hónapig tartó korlátozás van életben, itt lámpás, váltakozó irányú a forgalom.

A határforgalmat tekintve Bács-Kiskun megyében elsősorban a tompai közúti határátkelőhelyen kell várakozásra számítani. Előreláthatólag szombat délutánig várható élénk forgalom a kilépőirányban; egy-, legfeljebb kétórás várakozásra kell számítani. A visszautazó vendégmunkások várhatóan jövő hétfőn okoznak a belépőforgalomban egy-két órás fennakadást. Várakozás esetén a személyautóval közlekedő magyar és a szerb állampolgároknak a 8 és 18 óra között nyitva tartó bácsalmási határátkelőt ajánlják.

Csongrád megyében a röszkei autópálya-határátkelőhelyen lehet várakozásra számítani, pénteken és szombaton a kilépőirányban 2-3 órás csúszás is kialakulhat. A visszautazó vendégmunkások jövő hétfőn okozhatnak majd torlódást a belépőforgalomban, ahol szintén 2-3 órás fennakadással számolnak. A személyforgalomban a magyar és a szerb állampolgároknak alternatív útvonalként a 8 és 18 óra között nyitva tartó tiszaszigeti átkelőhelyet ajánlják.

A nagylaki közúti határátkelőhelyen a húsvéti időszakra vonatkozó kamionstoppal összefüggésben alakulhat ki legfeljebb kétórás várakozás a teherforgalomban, mindkét irányban.

A Hajdú-Bihar megyei Ártánd határátkelőhelyén csak a teherforgalomban várható 30-60 perces torlódás a kamionstop miatt, mindkét irányban. A személyforgalomban legfeljebb jövő hétfőn és kedden a harmadik országok belépő állampolgárainak ellenőrzésére szolgáló forgalmi sávon alakulhat ki egyórás várakozás.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az ukrán határszakaszon a legnagyobb fennakadás Záhonynál várható. A személyforgalomban a tankolások és a bevásárlások miatt pénteken és szombaton 2-3 órás várakozás alakulhat ki. A teherforgalomban a kamionstopot megelőző és az azt követő időszakban, kilépőirányban 4-5 órás várakozás lehet, ennek mértéke függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől.

Tiszabecs és Beregsurány közúti határátkelőhelyen szintén a tankolások és a bevásárlások miatt várható várakozás pénteken és szombaton, délelőtt belépőirányban, délután pedig kilépőirányban, egyórás időtartamban. A Barabás és Lónya közúti átkelőnél csak szombaton számolnak - egyórás - várakozással. A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerülésére alternatív útvonalként a 7 és 19 óra között nyitva tartó barabási, továbbá a 8 és 18 óra között nyitva tartó lónyai határátkelőt ajánlják.

Az utasok az aktuális várakozási időkről a rendőrség honlapján tájékozódhatnak - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×