eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Labdarúgó Magyar Kupa: fél lábbal a döntőben a Kecskemét

A Kecskemét hazai pályán fölényes, 5-1-es győzelmet aratott a Zalaegerszeg felett a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén, ezzel nagyon közel került a fináléhoz.

Nagy iramban kezdte a mérkőzést a kecskeméti együttes, melynek agresszíven letámadó, lendületes játéka láthatóan nem ízlett a kissé álmosan futballozó zalaiaknak. A két csapat közötti különbség gyorsan gólokban is megmutatkozott, a Kecskemét mindhárom csatára, Tököli, Foxi és Litsingi is eredményes volt, utóbbi ráadásul duplázott, így a szünetre magabiztos előnnyel vonulhatott az öltözőbe Tomiszlav Sivic együttese, mely akár még nagyobb különbséggel is vezethetett volna.

A pihenő után valamelyest aktívabbá és összeszedettebbé vált a ZTE, sokáig azonban nem tudott igazán veszélyesen játszani, ugyanakkor saját kapuja előtt továbbra is bizonytalan volt, többször is csak a kecskeméti támadók rossz megoldásai mentették meg a góltól. A hajrában egy pontrúgás után mégis sikerült a szépítés. A gól megzavarta pár percre a hazaiakat, mégis ők hajráztak jobban, s visszaállították a négygólos különbséget.

A visszavágót május 3-án rendezik Zalaegerszegen.

Elődöntő, első mérkőzés:

Kecskeméti TE-ERECO - ZTE FC 5-1 (4-0)

Kecskemét, 2000 néző, V: Garcia
gólszerzők: Foxi (8., 89.), Tököli (18.), Litsingi (29., 35.), illetve Kamber (80.)

sárga lap: Alempijevic (52.), Ebeala (68.), illetve Varga R. (42.), Balázs (62.), Szalai (75.)

Kecskemét: Rybansky - Alempijevic, Radanovic, Balogh, Mohl (Farkas I. a szünetben) - Ebala, Cukic, Bori - Litsingi (Dosso 74.), Foxi, Tököli (Vujovic 63.)

ZTE: Vlaszák - Kocsárdi (Horváth a szünetben), Bogunovic (Varga R. 24.), Miljatovic, Panikvar - Szalai, Kovács G., Kamber, I. Delic (A. Delic 73.) - Balázs, Turkovs

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×