INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

BKV: A kigyulladt metrószerelvény öt évvel túllépte tervezett élettartamát

InfoRádió / MTI
A BKV Zrt. a hatóságokkal karöltve vizsgálja, mi okozhatta a tüzet kedden a 3-as metró vonalán; a kigyulladt metrószerelvény 35 éves, a tervezett élettartamát öt évvel meghaladó, túlfuttatott jármű - közölte a társaság késő este

Az ilyen járműnél "a gondos és szakszerű karbantartás ellenére sem garantálható a hibamentes működés" - olvasható a közleményben.

Mint írták, délután egy óra előtt tisztázatlan ok miatt gyulladt ki a metrószerelvény a 3-as vonalon. A vonat ajtóhiba miatt már korábban kiállt a forgalomból, így üresen állt az Árpád hídi kihúzóvágányon, ahol füstölni kezdett.

A metró vezetője időben el tudta hagyni a szerelvényt. A füstöt a ventillátorok okozta huzat a Forgách utcai megállóig elfújta, ahonnan három műszaki dolgozót a mentősök füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba; a tűzeset során utasok nem sérültek meg - közölte a BKV Zrt.

A cég a közleményben kitért arra: "a BKV-nál a múlt terhes öröksége, hogy az eszközpark rendkívül elavult, illetve a társaság belső adósságállománya meghaladja a 3 milliárd eurót".

Ennek ellenére a metró üzeme biztonságos, szakembereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez így is maradjon, és a vállalat vezetése folyamosan tájékoztatja a fővárost a járműpark állapotáról - írták.

A BKV Zrt. a hatóságokkal karöltve vizsgálja, mi okozhatta a tüzet. Kocsis István, a zrt. vezérigazgatója egyeztetett Tarlós István főpolgármesterrel a vizsgálat lefolytatásának szükségességéről - olvasható a közleményben.

A címlapról ajánljuk