eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Mit mond a romagyilkosságokról az elsőrendű vádlott szeretője - lapszemle

Romagyilkosságok: megszólalt az elsőrendű vádlott szeretője - Vita a pedagógusok óraszámáról - A Jobbik járőrei beintettek Pintérnek.

 A Népszabadságban az olvasható, hogy a per koronatanúja, F.-né Ny. Éva elismerte ugyan, hogy segítette a cigányvadászattal vádolt férfiakat, de a Pest Megyei Főügyészség szerint nem vádolható bűnrészességgel. F.-né Ny. Éva az ügy elsőrendű vádlottja, K. Árpád szeretője volt. A tiszalöki gyilkosság után félelemben élt. Többször bántalmazták és azt mondták neki, hogy nem beszélhet, mert ha igen, ki fogják tépni a nyelvét.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a jelenlegi 22-ről 28-ra emelné a pedagógusok kötelező óraszámát - derült ki a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumból. A közel 30 százalékos emelés leépítést és jövedelemcsökkenést idézhet elő. Az oktatásügyért felelős Nemzeti Erőforrás Minisztérium nem támogatja a javaslatot.

Pintér Sándor belügyminiszter szerda este örömmel számolt be arról, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, amely kedden kezdte meg a járőrözést Hajdúhadházon, a rendőri felhívásnak megfelelően befejezte a kéretlen rendvédelmi munkát. "Kicsoda Pintér Sándor, hogy megmondja nekünk, hogy mit csinálhatunk, amíg nem hágjuk át a törvényeket?" - mondta az Index tudósítóinak a Jobbik helyi képviselője, majd egy leszakadt Opellel elindultak az éjszakai bevetésre.

Gyakorlatilag az üzletek harmada (körülbelül harminc) zárva van az Andrássy úton; némelyik láthatólag csak pár hete üresedett meg, de van olyan, amelyiknek egykori kirakatát már vastag porréteg borítja, és csak tippelni lehet eredeti funkciójára - írja a Világgazdaság. Az ingatlanok tulajdonosai a kiadással kivárják, míg a piac a fellendülés jeleit mutatja

Több piaci szereplő egybehangzó véleménye szerint a lízingé a jövő - állítja a Pénzcentrum.hu. Jelenleg jóval kevesebben választják ingatlanvásárlás esetén ezt a konstrukciót, pedig sok esetben kedvezőbb, mint a hitel. A lízingbe például kevesebb önerővel is bele lehet vágni és továbbra is lehetőség van deviza alapú szerződéskötésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba fontos részleteket árult el Kós Hubert és Milák Kristóf vb-szereplésével kapcsolatban

Sós Csaba fontos részleteket árult el Kós Hubert és Milák Kristóf vb-szereplésével kapcsolatban

20-25 fős magyar csapat indulhat a decemberi, budapesti rövid pályás úszó-világbajnokságon – mondta az InfoRádióban a válogatott szövetségi kapitánya. Sós Csaba azt is elárulta, hogy az olimpiai bajnok Kós Hubert hazajön-e az Egyesült Államokból, és ha igen, mely számokban tervezi az indulását, továbbá Milák Kristóf és Betlehem Dávid lehetőségeiről is beszélt a szakvezető.

Markus Söder: itt a vége, pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot a migráció

Egyes tantermekben már alig beszélnek németül, az emberek nem érzik igazán otthon magukat azokban a városrészekben, ahol élnek – figyelmeztetett a bajor CSU elnöke abban az interjúban, amelyet pártja kongresszusa előtt adott. Markus Söder szerint a migráció túl nagy terhet jelent Németország számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Elkerülhetetlen az érdemi nyugdíjreform - Itt a javaslat

Elkerülhetetlen az érdemi nyugdíjreform - Itt a javaslat

Kezelhetnék-e az OECD nyugdíjreform-javaslatai a magyar nyugdíjrendszer legégetőbb gondjait? – ezt a kérdést vizsgáltam meg kétrészes cikksorozatom első részében részletesen kitérve arra, hogy a reformjavaslatok milyen következményekkel járhatnak, és hogy a nemzetközi szakértők az anyagukban milyen területek vizsgálatát mulasztották el, felvillantva az alternatív megoldásokat. Ebben az írásomban pedig az OECD által szükségesnek tartott kiegészítő intézkedéseket vizsgálom meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×