eur:
401.21
usd:
366.92
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

A szocialisták bírálják a fideszes városvezetést

A fővárosi szocialista frakció szerint a fideszes városvezetés - saját költségvetésére hivatkozva - leépíti Budapest szociális, oktatási és kulturális intézményrendszerét.

 Horváth Csaba, az ellenzéki frakciócsoport vezetője az Inforádióban azt mondta: a fővárosi önkormányzat a leépítésekkel, forráselvonásokkal a legelesettebbektől, legrászorultabbaktól vesz el lehetőségeket. A szocialista politikus példaként a gyermekvédelem területét említette, ahonnan 130 szakembert - többségében pedagógusokat, gyermekfelügyelőket - küldenek el, továbbá egy gyermekotthont is megszüntetnek.

Horváth Csaba azt sem tartja elfogadhatónak, hogy a városvezetés a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központot is meg akarja szüntetni; az ott dolgozó 31 munkatárs közül 17-et elbocsátanak. A frakcióvezető szólt a közgyűlés elé kerülő, a fővárosi kórházak jövőjét, esetleges integrációját érintő előterjesztésről is.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×