INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Tőkeemelésről döntöttek a Malév közgyűlésén

Infostart / InfoRádió
A Malév Zrt. közgyűlése 2,5 milliárd forintos tőkeemelést szavazott meg a társaság pénteki, rendkívüli közgyűlésen - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A Napi Gazdaság szakírója, Diószegi József az InfoRádióban úgy vélekedett, hogy továbbra is az orosz-magyar tárgyalásoktól függ a Malév jövője.

A Malév Zrt. 2011. március 25-re összehívott, felfüggesztett, 2011. április 1-jén folytatódó rendkívüli közgyűlésén az MNV Zrt. tett javaslatot a társaság tőkeemelésére, amelyet a közgyűlés megszavazott.

A társaság likviditási igényére figyelemmel a többségi tulajdonos legkésőbb 2011. április 7-ig hajtja végre a tőkeemelést, amelyből 25 millió forint a jegyzett tőkét növeli, 2,475 milliárd forint a tőketartalékba kerül.

A tőkeemelés célja a nemzeti légitársaság rövidtávú finanszírozási igényének megfelelő forrás biztosítása - áll a közleményben. A tőkeemelés volt az egyetlen napirendi pont.

A Malév legutóbbi rendkívüli közgyűlésén a tőkeemelésen kívül szerepelt a légitársaság 2011. évi átdolgozott üzleti terve is, erről azonban a várható stratégiai döntések miatt akkor nem szavaztak, és a közgyűlést felfüggesztették az utolsó napirendi pont, a tőkerendezés előtt.

Az üzleti tervről azért nem szavaztak, mert "a potenciális befektetőkkel folytatott megbeszélések eredménye jelentősen érintheti a társaság 2011. évi tevékenységét, új jövőképet..."

A múlt héten az igazgatóság és a felügyelőbizottság összetételének megváltozatásáról is döntöttek. Az igazgatósági változtatásokat azzal indokolták, hogy az "előrehaladott tárgyalások fényében az MNV Zrt. szükségesnek érezte a Malév Zrt. Igazgatóságának közlekedés-szakmai átalakítását javasolni."

A Napi Gazdaság szakírója, Diószegi József az InfoRádióban úgy vélekedett, hogy továbbra is az orosz-magyar tárgyalásoktól függ a Malév jövője.

Hanganyag: Panulin Ildikó


A címlapról ajánljuk