eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az albizottság szerint nem jól kezelték a közpénzeket a védett szervezetek

Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága szerint nem jól kezelték a közpénzeket a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató, állami tulajdonú és más, védett szervezetek.

Herman István Ervin, az elmúlt 8 év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottság fideszes elnöke azt mondta: a 21 védett szervezet körülbelül 3-szor nagyobb állami támogatást kapott, mint a többi akkreditált cég, ennek ellenére veszteséget termelt, elsősorban a rossz gazdálkodás miatt.

Példaként említette a Főkefét, amely 2009-ben 5 és fél milliárd forintos támogatás mellett több mint 300 millió forintos deficittel zárta az évet. Hozzátette: a munkavállalókat minimálbéren foglalkoztatják, miközben a vezetők csaknem 1 millió forintos fizetéseket kapnak. A képviselő szerint legalább kétszer annyi, körülbelül 72 ezer munkavállalót tudtak volna foglalkoztatni ezek a cégek, ha nemcsak ilyen kevés szervezet között oszlik el a támogatás.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×