eur:
385.86
usd:
355.16
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Erre számíthatunk idén a karácsonyfapiacon

Kevés idén a jó minőségű nordmann fenyő. A hidegebb időjárás miatt viszont a luc- és ezüstfajták kevésbé hullatják a tűleveleiket, ráadásul ezek ára nagyjából ugyanannyi lesz, vagy akár alacsonyabb is lehet, mint tavaly - mondta el az InfoRádiónak Szabó Fruzsina kertészeti árudavezető.

A cégek és a bevásárlóközpontok korábban elvitték a fenyőfáikat, mert ilyenkor már rendeznek Mikulás-, illetve karácsonyi ünnepségeket - tájékoztatott Szabó Fruzsina. A vásárlók azonban még kivárnak, ők december hatodika és tizedike közözött szokták elkezdeni a vásárlást.

Ha a mostanihoz hasonló marad az időjárás, akkor azoknak nagyon nehéz dolguk lesz, akik eddig még nem vágták ki a fenyőket. Csak azok járnak jól, akik ezt már elvégezték Erzsébet-napkor vagy előbb - vélekedett az árudavezető.

A fák minősége abból a szempontból jobb lesz, hogy az idei, hidegebb tél miatt nem hullanak annyira a tűlevelek, mint tavaly és tavaly előtt, amikor olyan enyhe volt az idő, hogy csaknem egy szál pólóban dolgoztak az árusok. Gondot okozhat viszont, hogy a legnépszerűbb nordmann fenyőből kevés lesz a jó minőségű, szép formájú példány, és ha a hidegben áthúzzák a fákat a csomagolóhálón, akkor az ágak összetöredezhetnek - mondta el Szabó Fruzsina.

A vásárlói kedvről a kereskedő úgy vélekedett: mindenki megveszi a karácsonyfáját idén is, még akkor is, ha nehezebb helyzetben él, mint a korábbi években. Kelendő lehet a jó illatú lucfenyő, amit, ha nem vágtak ki túl korán, sokáig tartja a leveleit.

Az árak a tavalyihoz hasonlóan alakulnak, sőt, talán még egy kicsit esnek is. A lucfenyő métere ezer-ezerötszáz forint, ezüstfenyőt már háromezer forintos méteráron lehet kapni, a szebb nordmannok méteréért hat-nyolc ezer forintot kell majd fizetni - jelezte az árudavezető.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Török Ferenc: nem hiszem, hogy ezt lehetett volna ennél jobban csinálni

A kétszeres olimpiai bajnok az InfoRádióban elmondta: nagyon büszke arra, hogy tagja lehetett a veretlenségét hét éven keresztül megőrző férfi öttusacsapatnak, szövetségi kapitányként pedig a gyerekeiként tekintett a sikert sikerre halmozó Martinek János, Fábián László, Mizsér Attila trióra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×