eur:
389.92
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Medveczky: Lesz pénz nívós műsorokra

Az MTV vezérigazgatója szerint a nézők érdekét szolgálja a közmédiumok átalakítása. Medveczky Balázs azt mondta, az új struktúrában lesz pénz például játékokra és nívós szórakoztató műsorokra. Hétfőn kiderült, hogy a hír- és hírműsorgyártás központi lehet. Az MTI készít mindent, ha elfogadják az erről szóló törvényjavaslatot. Az Index szerint a közmédiumok összevonása miatt 5-600 embert kell elbocsátani.

Valószínűleg tematikus csatornákkal működik majd a közmédia-rendszer - mondta Medveczky Balázs, a Magyar Televízió vezérigazgatója az MTV Híradónak. Ezt a jelenleg készülő közszolgálati kódex határozhatja meg. A rendszer átalakítása után megszűnhetnek a tartalmi párhuzamosságok, ami Medveczky Balázs szerint eddig fölösleges pénzkidobás volt. A múlt csütörtökön kinevezett vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a változtatás után ugyanannyi pénzből jobb műsorokat lehet készíteni, olyanokat is, amelyekre eddig nem volt pénz.

Végre a közszolgálattól elvárható skála valamennyi műfajából tudunk minőségi műsorokat gyártani majd, mert ennek meglesz minden olyan háttere, amelyre szüksége van a televíziónak ahhoz, hogy elkészíthesse" - hangsúlyozta a vezérigazgató, aki szerint fognak készülni tv-játékok, nívós szórakoztató produkciók, természetfilmek, dokumentumfilmek és jó minőségű gyerekműsorok.

Egy hétfőn benyújtott törvényjavaslatból az derült ki, a közszolgálati híreket és hírműsorokat kizárólag az MTI gyárthatná január elsejétől. Tehát az MTV és a Duna Tv híradóit és a Magyar Rádió Krónikáját is, emellett az MTI működtetné az egységes hírportált is. A javaslat indoklása szerint a párhuzamosságok megszüntetésével lehet takarékosan jó műsort gyártani. Az Index szerint a törvényjavaslat elfogadása után nagyjából 200 ember érkezik majd az MTI-hez, az összevonás miatt pedig összesen 5-600 embert el kell bocsátani a közszolgálati médiumokból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×