eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

György István: Véget vetünk a "Hagyó-modellnek"

A hibákat és a korrupciót is hatékonyabban lehet kiszűrni az új városirányítási modellben - állítja a koncepciót kidolgozó György István. A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes arról is beszélt, hogy a "Hagyó-modell" vége érzékenyen érint egyes üzleti köröket, de a támadások ellenére nem hátrálnak meg.

A közszolgáltatások hatékonyabb működése, a korrupció felszámolása és a közpénzek felhasználásának átláthatósága a fő célja az új városvezetésnek - hangsúlyozta György István főpolgármester-helyettes. A fideszes politikus arról is beszélt, hogy véget vetnek az informális csatornákon működő "Hagyó-modellnek".

György István szerint az előző időszak koncepciótlanságát mutatja, hogy a főváros nem látott el a valódi tulajdonosi szerepet a hozzá tartozó cégeknél, nem jelezte elvárásait, és mindent a társaságok vezetésére bízott.

Ezen változtat a mostani modell, amelyben a városüzemeltetési főpolgármester-helyettes és a cégek között koordináló, irányító szerepet tölt majd be a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Városüzemeltetési Központ.

György István elmondta, hogy terveik szerint a BKK és a BVK jövő júliustól már végleges formájában működhet.

A főpolgármester-helyettes beszélt arról is, hogy folyik a cégek átvilágítása, jelenleg 22 szerződéssel összefüggésben találtak problémákat összesen nagyjából 7 milliárd forintos értékben. Az ismert ügyekben tart a büntetőeljárás.

A városvezető megjegyezte, hogy az üzleti élet szereplőinek egy részét érzékenyen érinti az új rendszer, ezért is indulhattak meg támadások egyes fővárosi cégvezetők ellen.

A külföldi, illetve vegyes tulajdonú fővárosi közműcégekről a főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy hosszú távon fővárosi kézbe kellene kerülnie e társaságoknak. Ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményeznek az érintettekkel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×