eur:
389.26
usd:
361.82
bux:
68049.98
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Albert Flórián: "Budapesten estem át a tűzkeresztségen"

Falusi gyerekként nagy váltás volt a fővárosba költözni, de a hercegszántói gyerekkorhoz hasonló élményeket adott Budapest is - nyilatkozta az InfoRádiónak Albert Flórián korábbi világ- és Európa válogatott labdarúgó, miután a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén átvette a Budapest díszpolgára címet. A most átadott kitüntetés mellett büszke a Nemzet Sportolója titulusra is, de leginkább az egyedüli magyarként elnyert Aranylabdára.

"A kis faluból fölkerültem a nagyfaluba" - így jellemezte gyermekkorát Budapest egyik legújabb díszpolgára, Albert Flórián. Ez 1952-ben történt, amikor még nem volt ennyi ember a fővárosban - folytatta az egykori aranylabdás futballista.

A legendás labdarúgó bevallotta, hogy soha nem tudta elfelejteni a vidéki életet, akár általános, vagy középiskolába járt éppen. Mindig alig várta, hogy vége legyen a tanévnek.  Előfordult, hogy a bizonyítványosztást sem várta meg, már rohant is haza Hercegszántóra.

Budapest azért mégiscsak a kamaszkort jelentette számára, ahol átesett a tűzkeresztségen, a Hernád utcai általános iskolában, majd a Madách Imre Gimnáziumban. Erről a két intézményről is rengeteg élményt tud felidézni - tette hozzá.

Eddigi kitüntetései közül arra legbüszkébb, hogy 2004 óta a Nemzet Sportolója  lehet, és bár kapott számos állami elismerést, sportpályafutásának legbecsesebb emléke örökké az Aranylabda marad - szögezte le Albert Flórián, aki 2007-ben már átvehetett egy díszpolgári címet, mégpedig szülőhelyétől, Hercegszántótól.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×