eur:
389.01
usd:
361.09
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Újabb 23 kolontári ház lebontásáról döntött a védelmi bizottság

Újabb 23 kolontári lakóház lebontásáról döntött a védelmi bizottság vasárnap Devecserben tartott ülésén. A Kossuth és a Malom utcában lévő, vörösiszappal szennyezett és lakhatatlanná vált otthonok bontási engedélyét a jövő héten adhatják ki - közölte Lasztovica Jenő, a Veszprém megyei védelmi bizottság elnöke.

Hozzátette: Kolontáron, a Torna-patakon túli részen lévő, lakhatatlanná vált lakóházakat a lehető legrövidebb időn belül le kell bontani. Ezért arra kérték a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t, jelöljön ki egy olyan deponáló helyet, ahová a törmelékeket, valamint a vörösiszappal szennyezett földet el lehet szállítani, és a területet majd rekultiválni lehet.

Lasztovicza Jenő azt mondta: egyelőre nem tudni, Devecseren hány házról állapították meg a szakértők, hogy bontásra szorul, mert az adatok egyeztetése, a tulajdonosok nyilatkozatainak begyűjtése még tart.

Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×