eur:
389.16
usd:
362.19
bux:
68842.55
2024. május 8. szerda Mihály

A kormány nem változtat az irányon

Megtárgyalta a kabinet a jövő évi adótörvény-javaslatot és a második akciótervet - közölte a kormányszóvivő szombaton Budapesten. Az már a pénteki kormánydöntésből is egyértelmű, hogy nem változott az az irány, amelyet előzetesen kijelölt a kabinet - hangsúlyozta Nagy Anna, kiemelve, hogy a kormány olyan adórendszert kíván létrehozni, amely egyszerre támogatja a munkát és a családot, a gyermekvállalást.

Nagy Anna a sajtótájékoztatón elmondta, a pénteki, késő estig tartó kormányülésnek számos napirendi pontja volt, közte a második akcióterv és az adótörvény-javaslat.

Tájékoztatása szerint a 2011-es adótörvény-javaslatot Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter várhatóan szombaton terjeszti be az Országgyűlésnek; a tervezet délután 3-4 óra tájban kerül fel a parlament honlapjára.

Az már a pénteki kormánydöntésből is egyértelmű, hogy nem változott az az irány, amelyet előzetesen kijelölt a kabinet - hangsúlyozta Nagy Anna, kiemelve, hogy a kormány olyan adórendszert kíván létrehozni, amely egyszerre támogatja a munkát és a családot, a gyermekvállalást.

A második akciótervről hétfőn a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök fog részletesen beszámolni - mondta a szóvivő.

A kormányfő szerdán jelentette be, hogy november elsejétől 2011. december 31-ig felfüggesztik a magánnyugdíjrendszerbe jelenleg havonta 30 milliárd forint értékben folyósított összeg átutalását; további válságadókat vezetnek be, illetve felfüggesztik a még meg nem kezdett PPP-beruházások szerződéseit, újakat nem kötnek, a már futó szerződéseket pedig újratárgyalják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×