eur:
402.22
usd:
366.16
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália

Már tavaly ki kellett volna hallgatni Molnár Gyulát - lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy a Fővárosi Főügyészség már több mint egy évvel az idei helyhatósági választások előtt indokoltnak tartotta Molnár Gyula és Lakos Imre gyanúsítotti kihallgatását, a Magyar Nemzet szerint pedig heteken belül vádat emelhetnek a lehallgatási botrányban.

A Fővárosi Főügyészség már több mint egy évvel az idei helyhatósági választások előtt, 2009 szeptemberében indokoltnak tartotta Molnár Gyula volt újbudai szocialista polgármester és alpolgármestere, Lakos Imre gyanúsítotti kihallgatását egy Budafoki úti ingatlan ügyében - írta a Népszabadság. A lap úgy tudja: röviddel ezután az ügy iratai átkerültek a Központi Nyomozó Főügyészségre, ahol azonban csak 2010 szeptemberének végén, vagyis pár nappal az október 3-i önkormányzati választások előtt bocsátottak ki gyanúsítotti idézést Molnár és Lakos részére. A nyomozó főügyészség szóvivője a lapnak azt mondta: nem időzítették az idézést, "így jött ki a lépés", náluk addigra gyűlt össze minden adat és információ, ami a gyanúsítás megalapozásához szükséges volt.

A Magyar Nemzet
úgy értesült: a Központi Nyomozó Főügyészség heteken belül vádat emel az úgynevezett lehallgatási botrányban meggyanúsított Szilvásy György egykori titokminiszter, Dávid Ibolya volt MDF elnök, Herényi Károly korábbi frakcióvezető, valamint Tóth Károly egykori szocialista honatya ellen. Az ügyészség szerint Dávid Ibolya és Herényi Károly egy, a titkosszolgálat által rögzített, majd kiszivárogtatott hangfelvétel segítségével elkövette a kényszerítés bűntettét.

Tisztul a borsodi rendőrség - írja az Index. Sátoraljaújhelyen már a tizenötödik zsebre bírságoló rendőrt fogták el, Miskolcon ketten buktak le. Õk húsz eurót kértek a megállított sofőröktől.

Kéthetes csúszásban van a napraforgó-betakarítás, és lassan halad a kukorica aratása is - derül ki a Napi Gazdaság írásából. A lap szerint a belvíz nem csak az aratást, de a vetést is hátráltatja. A kukorica termőterületén október elején még csak négyszázalékos volt a betakarítottság, pedig ilyenkor már a 40 százalékon is túl szoktak lenni a gazdák. A csúszás oka, hogy gépekkel nem lehet a belvíz áztatta talajra rámenni. Mint írták, a laza talaj miatt nem kizárt, hogy 20 százalékkal kisebb termőterületen lehet majd elvetni a kenyérnekvalót.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: még ha nem is hivatalos formában, de már ma szóba kerülhet a vörösiszap-katasztrófa nyomán uniós szinten szükségessé váló környezetvédelmi szigorítások kérdése az illetékes tárcavezetők brüsszeli találkozóján. Az Európai Parlamentben Áder János néppárti képviselő lendült akcióba azért, hogy a katasztrófa tanulságai a jogszabályok javításában is lecsapódjanak. A politikus szerint mindenekelőtt azt a hiányosságot kell orvosolni, hogy a vörösiszap nem szerepel a veszélyes anyagok uniós listáján.

A Pénzcentrum.hu praktikus fogyasztóvédelmi tanácsokat ad, kiderül mi a különbség a szavatosság és a jótállás között, mi a jogszerű reklamálás menete, és mire való a Vásárlók könyve.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Fedezékbe vonulnak a befektetők, kilőtt az olaj ára

Fedezékbe vonulnak a befektetők, kilőtt az olaj ára

Múlt pénteken végül sikerült javítaniuk a közel-keleti konfliktus eszkalálódásával terhelt heti teljesítményükön a tőzsdéknek, részben a vártnál jóval erősebb amerikai munkaerőpiaci adatnak köszönhetően. A pozitív momentum úgy tűnt, hogy a hét elején is kitart, hiszen Ázsiában emelkedtek ma a tőzsdék - bár kínai piacok egy része továbbra is zárva tartott -, és Európában is pozitív felütéssel indult a nap, ezt követően elbátortalanodtak a befektetők és oldalazást láttunk Európában, az amerikai tőzsdék pedig mínuszban vannak. Eközben a geopoltikai feszültségek fokozódásának köszönhetően nagyot ugrott az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×