eur:
401.51
usd:
363.69
bux:
72682.75
2024. október 3. csütörtök Helga

Kik közül választhatunk főpolgármestert?

Miközben az MSZP még mindig nem döntötte el, támogassa-e a május óta kampányoló Horváth Csabát a főpolgármesteri címért vívott harcban, egyre több politikai formáció jelenti be saját jelöltjét a posztra.

Május 1-én a Városligetben ismertette az ingyenes budapesti tömegközlekedést hirdető programját Horváth Csaba korábbi szocialista főpolgármester-helyettes. Az azóta eltelt hónapok alatt azonban az MSZP még nem

döntötte el, kiálljon-e teljes mellszélességgel a jelölt mellett - akit egyébként a 23 kerületből 20 javasolt a posztra -, vagy keressenek helyette más, esetleg egy civil jelöltet.

Egy civil kezdeményezés Gegesy Ferencet, Ferencváros ex-szabaddemokrata polgármesterét jelölte volna, ám ő nem vállalta a megméretést. A Népszabadság információi szerint, ha a szocialisták a héten nem találnak más jelöltet, akkor marad Horváth Csaba. A napilap megjegyzi ugyanakkor, hogy az a Szanyi Tibor lett a helyhatósági választás kampányfőnöke, aki nem titkolja: más jelöltet szeretne találni Tarlós István ellenében.

Politológusok szerint a legnagyobb esélye a Fidesz-KDNP jelöltjének, az egy hónappal ezelőtt a posztra megválasztott Tarlós Istvánnak van. A politikus az eddigiekhez képest egészen más politikai filozófiát, más gondolkodást, más értékrendet, rendezett, gondolkodó várost ígér.

Augusztusban ismerteti programját Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje, aki - bár maga is országgyűlési képviselő - megtiltaná a politikai álláshalmozást.

Kizárja az együttműködést más politikai pártokkal Jávor Benedek, a Lehet Más a Politika jelöltje, aki szerint az önkormányzati választás és annak budapesti része fordulópont lehet az LMP számára. A jelölt azt mondta: olyan alternatívát kínálnak, amely lényegileg különbözik az elmúlt húsz év "megcsontosodott politikájától".

A Roma Tömörülés Makai István elnök személyében állít főpolgármester-jelöltet. Õ, akárcsak Tarlós István és Staudt Gábor, a következő napokban az InfoRádió Aréna című műsorának vendégei lesznek. Hétfőn pedig a Zöld Baloldal jelentette be, hogy nekivágnak a választásnak. Az ő jelöltjük Galba-Deák Ádám, a Demokratikus Hálózat első embere.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×