eur:
400.09
usd:
362.14
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga

Grosics: Csodát lehetne tenni a magyar válogatottal - hetilapszemle

Kevés volt a szép foci a világbajnokságon - mondta a Heti Válasznak adott interjúban Grosics Gyula. A Figyelő a Videoton Holding Zrt. Társ-vezérigazgatójával közöl interjút az állam szerepéről a gazdaságban.

A Videoton Holding Zrt. társ-vezérigazgatójának az állam szabályozói és ösztönzői szerepéről megfogalmazott véleményét közli a Figyelő. Lakatos Péter úgy látja: amibe Magyarországon az állam beleszól, ott kő kövön nem marad. Gyengén megfogalmazott törvények születnek, hiányoznak a hatástanulmányok, gyakoriak a változások, mindenütt tetten érhető a lobbik befolyása, és olyan hivatalokat hoznak létre, amelyek erőre kapnak és önmegvalósításuk közben mindenkit vegzálnak. Szerinte az állam annyira rossz szervező és tulajdonos, hogy csak olyan dolgokkal szabad foglalkoznia, amelyekkel más szereplő nem foglalkozhat. Hozzátette: a rengeteg munkán túl fontos a bizalom a gazdaság szereplői, a civil szféra és a kormányzat között.

A Heti Válasz Grosics Gyulával közöl interjút. A nemrég befejeződött labdarúgó vb-ről az Aranycsapat legendás kapusa azt mondta: kevés volt a szép foci, inkább az erőfutball uralkodott, és csalódást jelentett neki a dél-amerikai csapatok szereplése. A magyar foci helyzetét is elemezte. Úgy vélte: a magyar válogatottal is csodát lehetne tenni. Szerinte ugyanis a játékosok szellemiségével van baj, mert ha egyikőjük kap egy jó szerződést, akkor eltűnik. Hozzátette: itthon jobbára magukat mutogató focisták uralják a bajnokságot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

Elsősorban a tegnap esti közel-keleti eszkaláció nyomhatja rá a bélyegét a mai kereskedési hangulatra: Irán este rakétatámadást indított Izrael ellen, utóbbi pedig ma reggel újabb csapást mért Libanonra. A fejlemények tovább élezik a geopolitikai helyzetet a térségben, aminek hatására emelkedik az olaj ára, a tengerentúli tőzsdéken pedig nagy esést láttunk tegnap. Az európai piacokon vegyes mozgásokat láthattunk, és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat sem változtatott érdemben a hangulaton. Szektorszinten jól teljesítenek az olajipari és a védelmi cégek, míg a légitársaságok esnek. Amerikában óvatos emelkedést hozott a szerdai nap, érdemes azonban kiemelni a Teslát, melynek árfolyama közel 4 százalékos mínuszban zárt, miután a vállalat a vártnál kevesebb autót értékesített a harmadik negyedévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×