eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Meddig marad a hőség?

Egy vasárnap érkező hidegfront okozhat némi enyhülést az időjárásban - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, aki hozzátette: a hőmérséklet napközben csak pár fokkal csökken majd. Közölte: ma az ország több régiójában piros riasztás van érvényben, holnap azonban már mindenhol az lesz; a hőség pedig valószínűleg marad a jövő héten is.

A dél-dunántúli régiót leszámítva az egész ország területén vörös riasztás van érvényben a nagy meleg miatt, de csütörtöktől már a délnyugati megyékben is érvényes lesz az OMSZ figyelmeztetése - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Fehér Tamás hozzátette: vörös riasztást akkor adnak ki, ha legalább három egymást követő napon a napi középhőmérséklet eléri a 27 Celsius-fokot. A következő napokban - egészen szombatig - ennél magasabb középhőmérsékleti értékekre kell számítani.

A meteorológus kiemelte: az éjszakák sem hoznak jelentős enyhülést, mert a minimum hőmérséklet csak 18-23 fokig csökken.

Vasárnap északnyugat felől egy nagyon gyenge hidegfront érkezik majd, aminek következtében pár fokkal mérséklődni fog a kánikula, de továbbra is 30 Celsius-fok felett lesz a maximum hőmérséklet.

A jövő héten is melegre kell számítani, de enyhülni fog a nagy meleg, és a középhőmérséklet valamivel 27 fok alatt lesz majd.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×