eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Lépéselőnyben vannak a strandtolvajok

Egyre több a lopás a strandokon, ezért a rendőrség fokozott figyelmet kér. A nyomozók azt tanácsolják, hogy minden bűncselekményt azonnal jelentsenek a rendőrségnek annak ellenére is, hogy csak ritkán kapják el a tolvajokat.

A strandlopások nagy része könnyen elkerülhető lenne, a védekezés legjobb módszere a megelőzés - mondta el az InfoRádiónak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szabó Zita közölte: több fajtája is van a strandlopásoknak. A parkoló gépkocsiban maradó tárgyakat nem szabad látható helyen hagyni. A strandra bevitt értékeket célszerű beadni az megőrzőbe. Ha ezt mégsem teszik, akkor a táskákra, csomagokra felváltva kell vigyázni, esetleg megbízható szomszédokat kérhetnek mega felügyeletre.

A szóvivő megjegyezte: ahol biztonsági szolgálat vagy őrzött parkoló működik, ott kevésbé jellemző a gépkocsi feltörése. Viszont a strandon őrizetlenül hagyott tárgyak bűnre csábítják a tolvajokat, akiknek ez könnyű préda lehet - tette hozzá.

Nincs könnyű helyzetben a rendőrség, folytatta Szabó Zita. Mint mondta: a strandolók gyakran csak akkor észlelik, hogy eltűnt valamijük, amikor már hazafelé indulnak. Az elkövetőről pedig ritkán tudnak személyleírást adni, és a tanúk felkutatása is nehézkes.

Ennek ellenére előfordult már, hogy elfogtak a rendőrök strandtolvajokat, és az is, hogy megkerültek az ellopott értékek, de sajnos ez a ritkább - mondta a szóvivő, aki hozzátette, ha nem érik tetten a tolvajt, szinte lehetetlen a nyomára bukkanni a nagy tömegben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×