eur:
388.48
usd:
360.53
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Élményterápia Bátor Tábor-módra

Idén nyáron ötszáz, főként daganatos és cukorbeteg gyerek táboroztatását vállalja a Bátor Tábor, amelynek programjait azzal a céllal állítottak össze, hogy visszaadják a kicsiknek azt, amit a betegség elvesz tőlük - mondta az InfoRádiónak a tábor orvosigazgatója.

Idén is ötszáz daganatos, illetve krónikus betegséggel küzdő gyermek lehet a Bátor Tábor vendége, ahol orvosok és nővérek folyamatos felügyelete mellett vehetnek részt az érdekes és izgalmas programokon, amelyeket kifejezetten azzal a céllal állítottak össze, hogy visszaadják a kicsiknek azt, amit a betegség elvesz tőlük - mondta az InfoRádiónak a tábor orvosigazgatója.

Az élményterápia pedig hatásos: a szülők és az orvosok visszajelzései alapján a táborozás pozitív hatással van a gyerekek önbecsülésére és önbizalmára - magyarázta Békési Andrea.

A tábor nyújtotta programok, kihívások olyan lépések megtételére bátorítják a kicsiket és nagyobbakat, amelyek a legtöbbjük számára ismeretlenek, és amelyekről úgy gondolják, hogy nem tudják megtenni. Az élményekkel teli napok után a gyerekek lelkiekben megerősödve, a helyzetüket jobban elfogadva térnek haza.

A programok között szerepel evezés, íjászat, lovaglás, színjátszás és tánc is szerepel; a szervezők ezek kidolgozásánál odafigyeltek arra, hogy minden gyerek, még a mozgásukban korlátozottak is részt tudjanak venni ezekben - mondta a tábor orvosigazgatója.

A Bátor Tábor ősszel családi élményeket is kínál, míg tavasszal a diabéteszes gyerekeket és testvéreiket várják a szervezők.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×