eur:
389.44
usd:
361.94
bux:
68608.98
2024. május 7. kedd Gizella

Szombaton dönt a Fidesz budapesti választmánya a párt főpolgármester-jelöltjéről

Szombati ülésén dönt a Fidesz budapesti választmánya arról, hogy kit javasol a párt főpolgármester-jelöltjének, illetve arról, hogy kik szerepeljenek a fővárosi közgyűlési listáján - tudta meg pénteken az MTI.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje minden valószínűség szerint Tarlós István, a párt fővárosi frakciójának jelenlegi vezetője lesz, hiszen Orbán Viktor Fidesz-elnök már tavaly szeptemberben a "a nemzet fővárosának leendő főpolgármesterének" nevezte a politikust.

A kerületi polgármesterjelöltekre a helyi Fidesz-elnökségek már korábban megtették javaslataikat a helyi csoportoknak, amelyek ezeket megtárgyalták, és továbbították az önkormányzati választási egyeztető bizottságnak. A napokban e testület is megtartotta már ülését, és döntött az egyes kerületek polgármesterjelöltjeiről.

Az önkormányzati választási egyeztető bizottság e döntését megküldi a Fidesz országos választmányának, és az július 10-e környékén hozza meg a végső döntést.

Az MTI úgy tudja, két kerületben volt többes jelölés. Az egyik Terézváros, ahol a helyiek a KDNP-s Wertán Zsolt Zoltánt és Hassay Zsófiát, a Fidesz terézvárosi szervezetének alelnökét is javasolták. Azon kerületekben, ahol több jelölt is van, valószínűleg a Fidesz országos választmánya mondja ki a végső szót.

Több, jelenleg nem Fidesz-KDNP-s vezetésű kerületben indítanak a kormánypártok más jelöltet, mint négy évvel ezelőtt. Újpesten például, ahol 2006-ban Wintermantel Zsolt volt a Fidesz jelöltje - ám végül nem ő, hanem az Újpestért Egyesület színeiben induló Derce Tamás nyert -, idén a kereszténydemokrata Szalma Botond a helyi csoport jelöltje.

Erzsébetvárosban négy éve Kecskés Gusztáv indult a Fidesz-KDNP színeiben, ebben az évben viszont Vattamány Zsolt, a Fidesz kerületi frakcióvezetője a helyiek polgármesterjelöltje.

A XI. kerületben Simicskó István kereszténydemokrata politikus lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választásokon. Négy éve ugyanitt Kupper András próbálkozott.

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×