eur:
397.19
usd:
357.57
bux:
74102.13
2024. október 1. kedd Malvin

Bod Péter Ákos: Üzenetértékű a kormány intézkedésterve

Értesülések szerint júliustól szűnne meg a kis- és középvállalkozásokat terhelő adók közül tíz, úgynevezett kisadó. Ekkortól csökkenne a cégek nyereség után fizetendő társasági adója 19-ről 10 százalékra évi 500 millió forintos nyereség alatt. Bod Péter Ákos az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a kormány intézkedésterve üzenetértékű.

Ha csökkennek a vállalkozásokat terhelő adók, több pénz marad náluk. Ha pedig a cégek optimistán ítélik meg a 2011-es évet, abból lehet beruházási kereslet - fejtette ki a közgazdász.

A Corvinus Egyetem tanára úgy véli: Magyarország kezd beérkezni abba a szakaszba, amelyben már össze lehet hasonlítani a mi adóterhelésünket néhány szomszédos ország kedvező adózásával.

A nagyon kis cégeknek nincsen kimutatott nyereségük, így a mostani nyereségadó-csökkentés náluk nem oszt, nem szoroz. Viszont a kis- és középvállakozások felé jelzésértékű a kormány intézedése - közölte Bod Péter Ákos, aki szerint az üzenet majdnem olyan fontos, mint maga az intézkedés.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×