eur:
397.98
usd:
359.8
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Õrizetben a Pécsi Tudományegyetem több munkatársa

A Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint hétfőn őrizetbe vették a Pécsi Tudományegyetem nyolc munkatársát bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanúja miatt.

Õrizetbe vették a Pécsi Tudományegyetem nyolc munkatársát bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanúja miatt - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn. Az NNI munkatársai csaknem húsz helyen tartottak házkutatást, és számos tárgyi bizonyítékot foglaltak le.

Az nyomozók egyelőre nem árulták el, hogy pontosan kiket vettek őrizetbe, de úgy tudni, az egyetem vezető beosztású dolgozói és külsős cégek képviselői is vannak közöttük -írta az index.hu a Független Hírügynökség információra hivatkozva.

Az MTI információi szerint a gyanúsítottak közt van az egyetem gazdasági főigazgatója, az informatikai igazgatója és az informatikai beszerzésekért felelős munkatársa.

Győrffy Zoltán, a PTE szóvivője elmondta: az egyetem vezetősége tájékoztatást kért az NNI-től az ügy részleteiről. Az egyetem ezután nyilatkozik az esetről.

A rendőrség május elején már tartott házkutatást az egyetemen a PTE felnőttképzési karát érintő, hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozással összefüggésben.

Az eljárást az ügyészség azután rendelte el, higy valaki feljelentést tett a karon folyó állítólagos visszaélések, fiktív számlaadások miatt. Arról egyelőre nincs információ, hogy van-e összefüggés a két eset között.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×