eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Kormányzati meghökkenés: nagytakarítás az állami honlapok területén

Az új kormány rendet akar tenni az állami honlapok területén is - olvasható abban az üzenetben, amely a kormanyszovivo.hu, a meh.hu internetes oldalakra, illetve a leköszönt kormány tárcáinak honlapjára látogatókat fogadta hétfőn délelőtt.

A szöveg szerint a kormányzati kommunikációs csapat úgy ítéli meg, a jelenlegi helyzet méltatlan az országhoz: a minisztériumi oldalak nélkülöznek bármiféle egységes szerkezetet és arculatot, a honlapok közül néhány technikailag elavult, felépítésében és tartalmában pedig zavaros, átgondolatlan.

Mint írják, a rendelkezésükre bocsátott információk szerint az átadás-átvétel pillanatában összesen 443 domain-név volt a kormányzat birtokában, közülük 125-ön található valamilyen tartalom.

"Meg fogjuk vizsgálni valamennyit. Döntünk arról, van-e létjogosultságuk és ha igen, jelenlegi formájukban működhetnek-e tovább, vagy átalakításra szorulnak" - fogalmaznak, hozzátéve, mindez hatalmas munkát jelent.

"Nekiálltunk" - zárul az üzenet.

A szöveg elején az "OMG" felirat olvasható, amelyet - mint az oldalról elérhető magyarázat tájékoztat - az internetszlengben az angol "Oh, my God!" rövidítéseként például meglepettség, megrökönyödés, meghökkenés kifejezésére használnak.

Az MTI már írt arról, hogy a kormányzati honlapokat szombat kora délutánra átvette az új kabinet.

A kormany.hu oldal azóta a kozigazgatas.magyaroszag.hu-ra irányítódik át, de ott már az új kormány tagjai szerepelnek az adatbázisban. A miniszterelnok.hu Orbán Viktor saját internetes oldalát jeleníti meg.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×