eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Budapestre is lecsaphat újra a vihar - Piros riasztás!

Piros riasztást adott ki Közép- és Dél-Dunántúl, valamint Közép- és Észak-Magyarország egyes területeire az éjfélig várható jelentős mennyiségű eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország középső részén 50 milliméter, vagy akár azt meghaladó csapadékmennyiség eshet az elkövetkezendő 12 órában, illetve emellett zivatarok és 60 kilométer/órás sebességet meghaladó széllökések is előfordulhatnak.

Nyugat-Dunántúlon és Dél-Alföldön másodfokú riasztás érvényes, itt 12 óra alatt 30 mm, Észak-Alföldön 20 mm, vagy ezt meghaladó mennyiségű eső hullhat.

Szomorú történet

A történelem ismétli önmagát, jelen esetben azonban ez senkinek sem jelent jó hírt - olvasható az Időképen. A következő napok időjárása ugyanis nagy mértékben fogja tükrözni a május harmadik hétvégéjét, amikor is országszerte átlagosan 100 milliméter csapadék, teljes Magyarországra vetítve összesen 10 milliárd köbméter, 5 Balatonnyi vízmennyiségnek megfelelő eső hullott, illetve Bakonyban 162 kilométer/órával megdőlt az eddigi szélrekord.

A Kárpát-medence időjárását ugyanis egy peremciklon fogja meghatározni, amely hatására nagy mennyiségű csapadékra számíthatunk. Kiemelendő a Dunántúl és az északi országrész, itt ugyanis 50-70 mm, helyenként akár 80-90 mm eső is hullhat. Ez feltehetőleg további problémákat fog okozni az ár- és belvíz sújtotta területeken.

Az Időkép oldalán további információkat találhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×