eur:
394.12
usd:
370.25
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Szonda Ipsos: a Fidesz-KDNP 264, az MSZP 58, a Jobbik 48, az LMP 16 mandátumot szerez

A Szonda Ipsos szerint a Fidesz-KDNP-nek meglesz a kétharmados többsége a parlamentben. Az előzetes adatok alapján 50 százalék körüli részvételi arány várható a parlamenti választás második fordulójában vasárnap; kora estig nem volt fennakadás azokban a szavazókörökben, ahol igazolással voksoltak. Fél hatig a részvételi arány nem érte el a 42 százalékot abban az 57 választókerületben, ahol második fordulót tartottak.

A Szonda Ipsos mandátumbecslése alapján a Fidesz-KDNP 264 helyet szerez az új parlamentben, így kétharmados többsége lesz a pártszövetségnek. Az MSZP 58, a Jobbik 48, az LMP 16 képviselőt küldhet az Országgyűlésbe az intézet szerint.

Závecz Tibor, a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója az MTI-nek elmondta: becslésük szerint a Fidesz a még eldöntetlen 57 egyéni választókerületből 54-et szinte biztosan megnyer, és a három "billegő" körzet közül az edelényiben is valószínűleg győzni tud.

Hozzátette: felmérésük szerint a szocialista szimpatizánsok aktivitása csökkent az első fordulóhoz képest, a párt táborát lankadtság jellemzi, így valószínűtlen, hogy az MSZP kettőnél több választókerületben nyerjen.

A Szonda Ipsos várakozása szerint az MSZP jó eséllyel csak Tóth József angyalföldi körzetében nyerhet, a másik XIII. kerületi választókerületben pedig - ahol az első körben Szanyi Tibor mintegy négyszáz szavazattal maradt le a fideszes Szalay Péter mögött - ismét szoros eredmény várható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×