eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Századvég-KÓD: a Fidesz stabil, az MDF nem jutna be

Továbbra is stabil előnnyel vezet a választások hajrájában a Fidesz-KDNP a Századvég-Kód legfrissebb közvélemény-kutatása szerint.

A március 29. és április 2. között 800 ember megkérdezésével végzett felmérés adatai alapján csak a Fidesz és az MSZP tudta növelni támogatottságát a legutóbbi, március 16. és 22. között végzett felmérés adataihoz képest, miközben az MDF és az LMP közül csak az utóbbinak van esélye a parlamenti küszöb átlépésére.

Az összes megkérdezett 39 százaléka szavazna a Fidesz-KDNP-re, a szocialistákat 14, a Jobbikra 11, az LMP-re 4, az MDF-re 2 százalék voksolna. A biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 59 százalék, az MSZP-re 18 százalék szavazna, a Jobbikot pedig 15 százalék választaná.

Ebben az körben az LMP-nek 5, az MDF-nek 3 százalék a támogatottsága. A tájékoztatás szerint a megkérdezettek 65 százaléka nyilatkozott úgy, hogy vasárnap elmegy szavazni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×