INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Az MSZP feljelentést tesz, a Fidesz két párt általi lejártatási kísérletet emleget

InfoRádió / MTI
Az MSZP elnöke szerint részletes, feltáró és terhelő vallomást tett Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója pártja illegális adatgyűjtési tevékenységéről. Lendvai Ildikó azt mondta: egy internetes videomegosztó portálon található felvétel szerint Kubatov Gábor a Fidesz zártkörű rendezvényén azt állította, hogy pártja a pécsi időközi választáson, olyan titkos adatbázist épített ki, amelyen a nem a Fideszre szavazó választópolgárok is szerepelnek. Hozzátette: rendőrségi és ügyészségi feljelentést tesznek, valamint az Országos Választási Bizottsághoz fordulnak az ügyben.

A Fidesz szerint az eset az MSZP és a Jobbik általi, közös lejáratási kísérlet. A párt közleményében hangsúlyozza: a Fidesz minden esetben az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli az adatokat.

A videomegosztón hallható felvételen szereplő férfi arról beszél, hogy a Fidesz a 2009-es pécsi időközi választásokon szinte mind a 38 ezer szavazóját ismerte, nemcsak a nevüket, de korukat, telefonszámukat, mobilszámukat, e-mail címüket és még azt is, milyen erős támogatói a pártnak. Az előadó hozzátette: a szocialista szavazókat is név szerint nyilvántartották a városban.

A címlapról ajánljuk