eur:
389.56
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A budapesti rendőrfőkapitányt fiktív tanácsadói szerződésekkel vádolják - lapszemle

- Két hete felhívott egy "miniszter", és egy folyamatban lévő üggyel összefüggésben elmondta a kérését, hogy miképpen intézzük azt el - nyilatkozta Budapest rendőrfőkapitánya a Népszabadságnak.

A Népszabadság információi szerint már az ügyészséghez is eljutott egy a "Bejelentők" által jegyzett névtelen levél, amely egyebek között azt a kérdést veti fel, hogy vajon felügyelheti-e a BKV fiktív tanácsadói szerződései és más hasonlóan nagy horderejű gazdasági bűncselekmények nyomozását olyan ember, akivel szemben felvetődhet a gyanú, hogy maga is kötött hasonló szerződéseket. Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya néhány hete hallotta először a szóbeszédet, hogy bizonyos - közelebbről meg nem határozott - körökben a lejáratására, eltávolítására szövetkeznek.

- Két hete felhívott egy "miniszter", és egy folyamatban lévő üggyel összefüggésben elmondta a kérését, hogy miképpen intézzük azt el - idézte fel az első gyanús jelet Tóth Gábor. - Amit a "miniszter úr" kért, vállalhatatlan és teljesíthetetlen volt, ráadásul neki tudnia kellett volna, hogy én nem folyok bele a konkrét ügyekbe. Rövid nyomozás után kiderült, hogy egy gépészmérnök volt az, aki magát miniszternek kiadva megpróbált beleszólni egy folyamatban lévő nyomozásba.

A Magyar Nemzet szerint ingyen hajókat biztosított a Magyar Úttörők Szövetségének a nehéz helyzetben lévő BKV 2007-ben. A közlekedési cég elismerte a dunai hajóutak tényét. Az érintett időszakban egyébként éppen abból a körzetből táboroztak gyerekek a csillebérci úttörőtáborban, ahonnan Nyakó István bekerült a parlamentbe. Az úttörőszövetség vezetőjének élettársa az a Butor Klára volt ekkoriban, aki az MSZP pártigazgatójaként Nyakó feleségével együtt vezetője annak a Grund Klubhálózatnak, amely ingyen buszokat kért és kapott a BKV-tól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×