eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Herpeszvírus betegítette meg a bécsi Spanyol Lovasiskola lovait

Herpeszvírus betegítette meg a bécsi Spanyol Lovasiskola lipicai csődöreinek egy részét.

Norbert Nowotny, a Bécsi Állatorvosi Egyetem virológusa elmondta, hogy a megbetegedett lipicai csődörök átfogó vizsgálatakor az ötös típusú herpesz vírusának (EHV-5) jelenlétét mutatták ki. Ez a víruscsoport világszerte elterjedt, de az orvosok szerint oltás nem létezik ellene.

Nowotny hangsúlyozta: a lovak kímélete szempontjából nagyon fontos volt a nyugalom, így az előadások lemondása is. Véleménye szerint ugyanakkor belátható időn belül ismét helyreállhat a bemutatók normális rendje.

A lovasiskola szóvivője is hasonlóképpen bizakodóan vélekedik. Bár a húsvét hétfőre tervezett előadás biztosan elmarad, az április 10-11-i előadásokat már valószínűleg megtartják, amennyiben nem lesz a lovak körében újabb megbetegedés.

A Bécs belvárosában, a Hofburg palota egykori császári istállójában működő lovasiskola az osztrák főváros egyik legfőbb idegenforgalmi nevezetessége. Az intézmény fehér lipicai csődöreiről és a lovak elegáns, táncoló stílusáról vált ismertté. A ma már talán mesterkéltnek tűnő mozdulatok reneszánsz harci manőverekből származnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×