eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Hogyan jött el az MDF "megfelelő pillanata"?

Az Országos Választási Bizottság nyilvántartásba vette az MDF budapesti és országos listáját. A testület ezzel megváltoztatta a Fővárosi Választási Bizottság szerdai határozatát, amelyben elutasította a párt budapesti választási listáját.

Van budapesti listája az MDF-nek. Az Országos Választási Bizottság ugyanis helyt adott Dávid Ibolya pártelnök fellebbezésének, amellyel a Fővárosi Választási Bizottság szerdai elutasító határozatát támadta meg. Mindezt Szigeti Péter, az OVB elnöke állapította meg a szavazás után.

Szigeti Péter elmondta, hogy 4-2 arányban döntött az Országos Választási Bizottság.

A Fővárosi Választási Bizottság szerdán szocialista-fideszes és jobbikos szavazatokkal azért nem vette nyilvántartásba az MDF budapesti listáját, mert álláspontja szerint Csapody Miklós visszalépése után a pártnak a megfelelő pillanatban már nem volt meg a listaállításhoz szükséges 8 egyéni képviselőjelöltje Budapesten.

A vita egyrészt azon folyt, hogy mi számít megfelelő pillanatnak: a lista benyújtásának ideje, vagy a bizottság döntésének ideje.

Másrészt azon is vitatkoztak a tagok, hogy Király Zoltán és Slosár Gábor képviselőjelöltté válása megalapozhatta-e a budapesti listaállítást. A rendkívül bonyolult jogértelmezési vita után az OVB fideszes és szocialista pártdelegáltja helybenhagyta volna az FVB határozatát, négy választott tag pedig az érvényes lista mellett voksolt. Kajdi József, az MDF szakpolitikai kabinetvezetője üdvözölte a döntést.

Bordás Vilmos, az OVB választott tagja, aki korábban fideszes delegált volt, a vitában a pártdelegáltaknak adott igazat, a szavazáskor azonban már ellenük voksolt. Szoboszlai György, szintén választott tag pedig hiányzott az ülésről. Éppen hivatalos úton volt Vietnamban.

Az Országos Választási Bizottság nyilvántartásba vette az MDF országos választási listáját is.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×