eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Adalékok a Fidesz formálódó kormánylistájához - újabb jelöltek?

Megjelent a Fidesz kormányprogramja, a Nemzeti ügyek politikája. A program önálló fejezeteit Orbán Viktor mellett az alábbi politikusok jegyzik: Matolcsy György, Lázár János, Pesti Imre, Soltész Miklós, Navracsics Tibor. Az ajánlások szerzői között is felbukkan néhány lehetséges miniszter: Járai Zsigmond, Martonyi János, és Vizi E. Szilveszter.

Nemzeti ügyek politikája címen megjelent a Fidesz kormányprogramja. A dokumentum gazdságpolitikai fejezetét Matolcsy György jegyzi, aki szinte biztos befutónak tekinthető a gazdasági miniszteri posztra. Szintén valószínűsíthető, hogy a külügyek irányítója Martonyi János lesz, aki a fontos ajánlások szerzői között kapott helyet.

A közbiztonságról szóló fejezetet Lázár János jegyzi, bár egyes vélemények szerint Pintér Sándor a kiszemelt a belügyi tárca élére. Egyelőre nincs gazdája a honvédelmi tárcának, sokan ide várják Lázár Jánost befutónak.

Nem tudni még, hogy ki lesz annak a humánpolitikai csúcsminisztériumnak az első embere, amely a mai szociális és foglalkoztatási-, valamint egészségügyi minisztérium feladatainak összevonásával jönne létre. Mivel e két fontos fejezet szerzője Soltész Miklós, illetve Pesti Imre, így ők is felkerülhetnek a "várományosok listájára".

Korábban szó volt Gál Kinga európai parlamenti képviselő hazahívásáról, ez ma már nem biztos. Keresik, melyik minisztériumba tagolódjék a környezetvédelem, miközben kormányzaton belüli felelőse, állítólag megvan, Orbán 1998 és 2002 közötti kabinetfőnökének, Nagy Andor kereszténydemokrata politikusnak a személyében.

Az ajánlások szerzőinek sorában az említetteken kívül az alábbi személyiségekkel találkozhatnak a program olvasói: Mádl Ferenc, Kopp Mária, Makovecz Imre, Nagy Tímea, Parragh László és Schmitt Pál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×