eur:
388.99
usd:
363.57
bux:
68271.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A BKV-s szakszervezetek cáfolják, hogy pénzvisszaosztásról egyeztettek volna

Több szakszervezeti vezető is cáfolta az MTI-nek nyilatkozva, hogy részt vettek volna azon a 2008-as sztrájk utáni beszélgetésen, amelyről Balogh Zsolt, korábbi megbízott vezérigazgató beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A napilap azt írta: Balogh Zsolt mindenhol Hagyó Miklós embereibe ütközött a cégnél, a 2008-as sztrájk után felhívták irodájába és "pár szakszervezeti vezető, egy-két igazgató" jelenlétében azt mondták neki: "szokás szerint vissza kell juttatni valamennyi pénzt a szakszervezeteknek, és küldeni kell egy csomaggal Hagyónak is."

Az MTI BKV-s forrásból úgy értesült, hogy a közlekedési vállalat buszos (gumikerekes) szakszervezetei vettek részt ezen a megbeszélésen.

Az MTI által megkérdezett buszos szakszervezetek azonban cáfolták, hogy ott lettek volna a beszélgetésen. Földényi György, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének elnöke az MTI-nek szombaton azt mondta: a 2008-as sztrájk lezárását követően semmilyen "kiscsoportos" beszélgetésről nem tud, ha volt is ilyen, ő ezen nem vett részt és tudomása szerint egyetlen szakszervezeti vezető sem volt ilyen beszélgetésen.

Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének alelnöke az MTI-nek úgy nyilatkozott: nem tud ilyen megbeszélésről, és arról sem tud, hogy a sztrájkolóknak vissza kellett volna juttatniuk pénzt.

Arra a kérdésre, hogy kapcsolatban álltak-e Hagyó Miklóssal, Nemes Gábor úgy válaszolt: munkakapcsolatban voltak, a BKV helyzetével kapcsolatban levél útján kommunikáltak. Mint mondta: Hagyó a szakszervezetekkel nem nagyon szerette tartani a kapcsolatot.

Gulyás Attila, a metrósokat összefogó Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke az MTI megkeresésére elmondta: nem hallott arról, hogy a 2008-as sztrájk után Balogh Zsolttól ilyet kértek volna, és ő nem volt ott ezen a beszélgetésen. Hozzátette: ugyanakkor kíváncsi lenne arra, hogy kik voltak ott ezen a találkozón, és reméli, Balogh Zsolt ezt el fogja mondani a rendőrségen.

A Magyar Nemzet szombati számában közölt interjút Balogh Zsolttal, a BKV korábbi megbízott vezérigazgatójával, aki egyebek között arról beszélt: hogyan juttatták el Hagyó Miklós, akkori BKV-ért felelős főpolgármester-helyettesnek a BKV-tól származó pénzt, illetve milyen ügyekben kellett Hagyónak pénzt átadni. Balogh Zsolt elmondása szerint rajta keresztül Hagyó Miklós mintegy 70 millió forintot kapott.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×