eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Szekeres Imre kikérte magának

Szekeres Imre honvédelmi miniszter Sólyom László köztársasági elnöknél tett látogatásán elfogadhatatlannak tartotta, hogy előfordulhatott olyan eset, amikor az egyik katonai ügyész nagy nyilvánosság előtt, minden alapot nélkülöző kijelentéssel minősített egy állami vállalatot - közölte a szaktárca.

A minisztériumi közlemény szerint Szekeres Imre azt viszont példaértékűnek nevezte, hogy a katonai ügyészség elhatárolódott a történtektől.

A tárcavezető arra utalt, hogy Ács Tibor, a Budapesti Katonai Ügyészség volt szóvivője nemrégiben a HírTV-nek nyilatkozva "gengszterszervezetnek" titulálta a minisztérium tulajdonában lévő HM EI Zrt.-t, mert szerinte a szervezet nyugdíjasokat foglalkoztat vissza, akik ellen hatáskör hiányában nem folytathatnak eljárást.

A Budapesti Katonai Ügyészség az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint előzetes vizsgálatot folytattak le, ami alapján megállapították, hogy Ács Tibor "mint szóvivő nyilatkozatot nem tett, egy újságíróval folytatott magánbeszélgetést telefonon, melynek során az újságíró Ács Tibor tudta és beleegyezése nélkül rögzítette a beszélgetést".

A Honvédelmi Minisztérium (HM) keddi közleményében az olvasható: Szekeres Imre a találkozón kifejtette, az, hogy van olyan személy, akire a bűncselekmény gyanúja vetődik, nem kérdőjelezheti meg a Magyar Honvédség, az abban becsülettel és tisztességgel szolgálók érdemeit.

"Mindez nem árnyékolhatja be a Magyar Honvédség elmúlt négy esztendőben elvégzett kiemelkedő munkáját, azoknak a tisztességes katonáknak a teljesítményét, akik itthon és külföldön bizonyították elhivatottságukat, hazaszeretetüket" - hangsúlyozta a miniszter Sólyom Lászlónál tett látogatáson.

Mint írták: a miniszter a munkalátogatás során átadta a köztársasági elnöknek a "Nemzeti konszenzus négy éve" című összefoglaló kiadványt, amely a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség elmúlt négy éves tevékenységét ismerteti.

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) a nap folyamán korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a honvédséggel kapcsolatos ügyekről kért tájékoztatást az államfő Szekeres Imre honvédelmi minisztertől. Az államfőnél kedden korábban Kovács Tamás legfőbb ügyész és Kovács Árpád katonai főügyész járt a Sándor-palotában, akik arról tájékoztatták Sólyom Lászlót, hogyan áll a honvédséggel kapcsolatos ügyek vizsgálata. A Köztársasági Elnöki Hivatal nem kívánt részleteket közölni a találkozókról.

Az elmúlt napokban több, a honvédséget érintő ügy is foglalkoztatta a sajtót: ezek között szerepelt egy, a tárcánál felvetődött sikkasztási ügy, valamint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának letartóztatása.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×