eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Választási etikai kódex készült Egerben

Egerben választási etikai kódexet írt alá kilenc, az országgyűlési választásokon a városban induló szervezet jelöltje. Az országban egyedülálló, úttörő kezdeményezés az Agria Universitas Egyesület nevéhez fűződik, amelynek fő célja a demokratikus politikai kultúra fejlesztése.

A szervezet elnöke az InfoRádióban elmondta: az aláírók vállalták, hogy a kampány során elsődlegesen saját, illetve jelölőszervezetük programjának bemutatására törekednek, és nem folytatnak ellenfeleikkel szemben lejárató kampányt.

Emellett tiszteletben tartják egymás személyiségi jogait, magánéletét, családját, és az tartózkodnak a megtévesztéstől, a többi között ajánlószelvények vásárlásától.

Ráczné Horváth Ágnes közölte: a kódex megszegőinek jogi következményekkel nem kell szembenézniük, ám viselniük kell a választók morális, etikai ítéletét. A kódexet az MSZP, a Fidesz-KDNP, az MDF, a Jobbik, az LMP, a Civil Mozgalom, Zöld Baloldal Párt és a Torgyán-Kisgazda Koalíció indulója, valamint egy független jelölt írta alá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×