eur:
398.03
usd:
360.09
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

A hajléktalanok több mint felének van munkajövedelme

Valószínűleg meglepő, de a hajléktalanok több mint felének van valamilyen munkajövedelme - mondta az InfoRádiónak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke azt követően, hogy a segélyszervezet Budapest után Veszprémben is nyitott egy hajléktalanokat foglalkoztató mosodát.

A hajléktalanok többsége nagyon szeretne dolgozni, sőt közel felüknek van is valamiféle munkajövedelme - mondta az InfoRádiónak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke, aki hozzátette: üveggyűjtögetésből, kukázásból és lomtalanításból szereznek valamennyi pénzt az utcán élők.

Ezek az emberek keményen megdolgoznak a kevés bevételért, amit összegyűjtenek ezekért a munkákért - ha például a kukásautó előtt akarnak odaérni, akkor hajnali öt előtt kell kelniük - érzékeltette a hajléktalanok munkás életét Vecsei Miklós, aki hozzátette: ezek az emberek komoly hátrányban vannak, hiszen sokuk több éve már nem dolgozik, ráadásul postai címük sincs.

A Hajléktalanokért Közalapítványt is vezető Vecsei Miklós elmondta azt is: a hajléktalanok munkához jutását az is megnehezíti, hogy beszűkült az alkalmi munkák piaca. Korábban főleg az építőiparban tudtak munkát találni, ám most már ez is nehéz, és a takarítási munkákból is egyre kevesebb van.

Sokan azok közül, akik az előző években olcsó munkásszállókon laktak, mert alkalmi munkákból meg tudtak élni, visszacsúsztak a hajléktalanszállókra.

A szakértő hangsúlyozta: a hajléktalan-ellátás és -rehabilitáció során nagyon fontos szerep jut azoknak a kapcsolatoknak, amelyeket még tud támaszkodni az otthontalan: barátok, rokonok, akik motivációt jelenthetnek, és be tudja nekik bizonyítani, hogy mégis ér valamit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

A dél-libanoni offenzívával az lehet az izraeli hadsereg célja, hogy a 60 ezer evakuált embert vissza lehessen költöztetni Észak-Izraelbe, illetve a határ menti zónában lévő demarkációs vonalnál felszámolja a Hezbollah katonai infrastruktúráját – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Elindult az iráni támadás, esnek a tőzsdék, kilőtt az olajár

Elindult az iráni támadás, esnek a tőzsdék, kilőtt az olajár

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon azonban az a hír hozta meg igazán a hangulatromlást, hogy Irán Izreal közvetlen megtámadására készülhet az USA szerint, ami az esti órákban be is következett. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a részvénypiac esni kezdett, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni, és megugrott az olaj ára. Európában a kezdeti felpattanás után délután hamar megjött a lefordulás a közel-keleti hírre, míg az USA-ban begyorsult az esés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×