INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Az ügyészség még nem döntött, kezdeményezi-e Antal Attila előzetes letartóztatását

Infostart / InfoRádió
Az ügyészség még nem döntött arról, hogy kezdeményezi-e a BKV volt vezérigazgatójának előzetes letartóztatását, csak pénteken határoznak erről - mondta Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Antal Attilát kedden vette őrizetbe a rendőrség és a BRFK kezdeményezte az ügyészségnél az előzetes letartóztatás indítványozását, de a vádhatóság még nem döntött arról, hogy indokoltnak találja-e a kényszerintézkedést. Az őrizet 72 órás időtartama pénteken jár le.

A rendőrség kedden azt közölte: a gyanúsított 2007. január 1-je és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként a társaság veszteséges működése ellenére a vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte azzal, hogy a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött. Továbbá megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azáltal, hogy a BKV Zrt. munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte.

A volt BKV-vezérigazgató vallomást tett, de a gyanúsítás ellen panasszal élt. Antal Attila jelenleg a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója.

A címlapról ajánljuk