INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Felmentették a volt dombóvári polgármestert

InfoRádió / MTI
Bűncselekmény hiányában felmentette a hivatali visszaélés és személyes adattal visszaélés bűntettének vádja alól a Pécsi Ítélőtábla Szabó Lorándot, Dombóvár volt szocialista polgármesterét kedden hozott nem jogerős határozatában.

A másodfokon eljáró táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa a vádlottat hivatali visszaélés bűntettének és személyes adattal visszaélés bűntettének vádja alól felmentette a politikust.

A pótmagánvádas eljárásban a vád szerint Szabó Lóránd, mint Dombóvár polgármestere egy számára kézbesített (a pótmagánvádló személyes adatait is tartalmazó) ügyészségi határozatot a városházán lefénymásoltatott és a polgármesteri hivatal egyik alkalmazottjával egy helyi önkormányzati képviselőnek, illetve a masiktv.hu oldalt készítő személynek kézbesítette.

Szabó Lóránd azáltal, hogy a pótmagánvádló hozzájárulása nélkül ezeket a határozatokat másoknak továbbította, a pótmagánvádló személyes érdekeit sértette, nagymértékben hátrányosan befolyásolta szakmai, pedagógusi tekintélyét, erkölcsi megbecsülését.

A címlapról ajánljuk