INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Lévai Zoltán: az SZDSZ által kért feltételek veszélyeztetik az MDF önállóságát

InfoRádió / MTI
Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke megerősítette azt a véleményét, melyet a kerületi elnököknek írt levelében megfogalmaz, miszerint az SZDSZ által megfogalmazott és kért feltételek az MDF önállóságát, identitását veszélyeztetik, elfogadása esetén pedig nem látják biztosítva a fővárosi szervezetek és az MDF érdekeit.

A levélben az MDF budapesti elnöke úgy fogalmaz: "az SZDSZ által megfogalmazott és kért feltételek a párt önállóságát, identitását veszélyeztetik, esetleges elfogadása esetén nem látjuk biztosítva a fővárosi szervezetek és az MDF érdekeit, így számunkra az elfogadhatatlan. Éppen ezért kérlek Téged, hogy folytasd a választási kampányra való intenzív felkészülést, keresve a lehetőségeket a helyi civil szervezetekkel, egyesületekkel való együttműködés kiépítésére".

Lévai Zoltán az MTI-nek azt mondta: az MDF és az SZDSZ közötti tárgyalások Budapesten lényegében leálltak, mivel nem tudtak abban megállapodni, hogy ki melyik kerületben induljon el a választásokon.

Az MDF-es politikus szerint nem igaz az, a hírekben is többször megjelent kijelentés, miszerint a pártnak azért kell megállapodnia az SZDSZ-szel, mert a fővárosban nem rendelkezik elég nagy támogatottsággal.

A budapesti MDF a párt országos szervezetén belül a legerősebb alapszervezet - jelentette ki.

Lévai Zoltán megerősítette azt is: jövő hét szerdán tartja a budapesti választmány az ülését, melyen jóváhagyják a Budapesten induló 32 jelöltet.

Hozzátette: a január 30-án tartandó országos választmányi ülésre már úgy kell érkezniük az alapszervezeteknek, hogy viszik a saját jelöltjeik nevét.

Az MDF budapesti elnöke közölte azt is: a kerületekben elkezdődött egy egyezkedés az MDF-es és az SZDSZ-es politikusok között, ami azonban, ahogy fogalmazott, "kicsit előre szaladt dolog", mert szerinte, még távol vannak "mindenféle megállapodástól".

A címlapról ajánljuk